Ydelser

Inddragelse
Ideudvikling, Udviklingsplan

Kunde

Tinnetgaard & Dansk Kyst- og naturturisme

År

2020

Strategisk-fysisk udviklingsplan for Tinnetgaard

I mere end 20 år har Lone og Michael Kaiser drevet en bo- og erhvervsskole på Tinnetgaard, nord for Vonge, langt ude på landet. Her lærer unge med særlige behov at tage ansvar for deres bolig-, arbejds- og fritidsliv. En del af erhvervstræningen består i at hjælpe med driften af Tinnetgaards økologiske produktionslandbrug. Men Lone og Michael ønsker, at der skal ske noget mere. De seneste år er ønsket om at åbne landbruget op for flere besøgende vokset. Sammen har vi lagt en plan for, hvordan Tinnetgaard fremover skal udvikle sig til at blive et åbent besøgslandbrug med flere oplevelser at komme efter. Visionen er at udvikle en selvbærende forretning omkring et åbent, socialøkologisk landbrug med bæredygtige produkter, hvor forbrugeren kan opleve, hvad det vil sige at drive socialøkonomisk og økologisk virksomhed på samme tid.

Metode og strategi

Tinnetgaard er allerede i dag åbent for besøgende. I hverdagen er der mulighed for at komme forbi til en rundvisning eller besøge stalddørssalget ud til vejen og købe såvel økologiske landbrugsvarer, som varer fra Tinnetgaards skovbrug med hjem. Ønsket er, at der i fremtiden kommer endnu flere besøgende til Tinnetgaard. Flere besøgende kan ikke gøre det alene – ønsket er, at de besøgende fremover bliver længere, køber noget under deres ophold og køber noget med hjem, når de tager af sted. Visionen for den fremtidige udvikling stiller derfor krav til en forandring af de fysiske rammer. Formen på den åbne besøgsgård skal i fremtiden tænkes sammen med Tinnetgaards øvrige funktioner og spiller sammen med den øvrige forretning. Skal der opnås succes med den åbne besøgsgård er en koordineret indsats derfor nødvendig. 

De strategiske udviklingsmål er udmøntningen af visionen for fremtidens Tinnetgaard. De seks udviklingsmål peger på, hvilke indsatser, der skal prioriteres i de kommende års udvikling.

En koordineret indsats med de strategiske udviklingsmål for øje, gør det muligt at blive på sporet i udviklingen af en selvbærende forretning omkring Tinnetgaard, som et åbent besøgslandbrug, uden at gå på kompromis med Tinnetgaards værdigrundlag.