Samarbejde

JAJA,
Søgaard Consulting & Finn Jorsal

Ydelser

Inddragelse
Strukturanalyse Udviklingsplan

Kunde

Varde Kommune, Realdania, Dansk kyst- og naturturisme & Region Nordjylland

År

2020

Strategisk-fysisk udviklingsplan for Vejers Strand

Vestkysten er landets vilde vandkant, og kvaliteterne er mangfoldige. På den over 500 km lange strækning fra Vadehavet i syd til mosaikken af klitter, plantager, heder, forbi Limfjorden til de dramatiske høje klinter, vandreklitter og videre op til Toppen af Danmark tilbyder Vestkysten et fantastisk panorama af landets vilde natur og kystkultur. Vejers Strand indskriver sig helt naturligt i den store vestkysts fortælling, med den vilde natur, men også med en række kulturoplevelser af internationalt format i nærheden, her iblandt Tirpitz, Legoland og Vadehavscenteret, som årligt tiltrækker millioner af turister fra nær og fjern.

På trods af placeringen i et epicenter for turisme har Vejers bymidte bevaret en autentisk karakter med oplevelser, hvor man finder ro og uspoleret natur. Det er med andre ord ikke overrendt af mennesker. På mange måde er Vejers vestkystens skjulte perle.

Metode og strategi

Den strategisk-fysiskudviklingsplan for Vejers er et styringsværktøj, som danner grundlag for kommunens udviklingsarbejde og nye lokalplansforslag. Den sætter en fælles retning for Vejers’ udvikling, og den anbefaler strategiske tiltag på kort- og langt sigt. Den peger på konkrete fysiske tiltag, der kan igangsætte en positiv udvikling. Den er bredt forankret hos byens foreninger, private aktører, samt kommune, og skal også bruges til løbende vurdering, prioritering samt beslutning om igangsættelse af nye projekter og indsatser.